creditcard-wijzer.nl

de website voor het vergelijken van alle creditcards

Visa Business Card

Aanbieding€ 50 tegoed en eerste jaar gratis!
Jaarbijdrage€ 35 en vanaf 5 kaarten of meer geldt een korting
Limietstandaard € 2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekeringJa standaard 180 dagen
Online inzageJa met ICS portal en extra functionaliteiten via Smart Data Online (€ 4 per kaart per jaar)

Opmerkingen

Speciale aanbieding: Nu eerste jaar gratis en € 50 tegoed op je Card

ICS Business Card

Aanbieding€ 25 cash on Card en eerste jaar gratis!
Jaarbijdrage€ 35 en vanaf 6 kaarten gelden staffelkortingen
LimietWordt per bedrijf vast gesteld en per kaart in te stellen
Aankoop verzekeringNee wel Safeguard support (hulp bij calamiteiten op reis) en insurance (vertraging- en reisongevallen dekking)
Online inzageJa via ICS portal en optioneel Smart Data Online voor uitgebereide analyse van uitgaven (€ 4 per kaart per jaar)

Opmerkingen

Overal ter wereld zakelijk betalen bij 29 miljoen adressen en geld opnemen bij 1 miljoen geldautomaten. Maandelijkse rekening te betalen door bedrijf of kaarthouder.

American Express Business Card

Aanbieding7.500 membership rewards cadeau!
Jaarbijdrage€ 80 met membership rewards (€ 60 zonder rewards)
Limietper bedrijf vast te stellen en per kaart in te stellen
Aankoop verzekeringNee, wel: reisongemakkenverzekering met dekking voor vluchtvertragingen, bagageverlies, reisongevallen en repatriëring
Online inzageJa online en mobiel

Opmerkingen

Met de American Express Business Card kunt je werelwijd je zakelijke uitgaven betalen en automatisch sparen voor membership rewards.

American Express Business Gold Card

Aanbieding15.000 membership rewards cadeau
Jaarbijdrage€ 195 (€ 170 zonder loyaltyprogramma)
LimietGeen vooraf vastgestelde bestedingslimiet
Aankoop verzekeringJa standaard 180 dagen en een doorlopende reis- en annuleringsverzekering
Online inzageJa

Opmerkingen

Dit is de meest exclusieve zakelijke creditcard van American Express die naast betaal gemak ook interessante extra's biedt zoals: doorlopende reis- en annuleringsverzekering, travel service, gratis membership rewards sparen op zakelijke uitgaven en membership van Hertz#1 Gold Club

ING Business Card

AanbiedingGeen
Jaarbijdrage€ 37,50 en vanaf 10 kaarten geldt een korting
LimietVastgesteld per bedrijf en per kaart in te stellen
Aankoop verzekeringNee wel safeguardpakket met dekking voor reisongevallen, bagage- en vluchtvertraging. Juridische bijstand en ziekenhuis opname.
Online inzageJa

Opmerkingen

De ING Business Card is een van de meest geaccepteerde creditcards ter wereld voor zakelijke uitgaven. De maandelijkse rekening wordt centraal geïncasseerd van de ING bedrijfsrekening.

Zakelijke creditcards

Hoe werken zakelijke creditcards?

Een zakelijke creditcard is bedoelt voor medewerkers van een bedrijf die zodoende hun zakelijke kosten kunnen betalen. Met een zakelijke creditcard kan je wereldwijd betalen bij 29 miljoen (online) adressen en contact geld opnemen bij 1 miljoen betaalautomaten. De kaarthouder betaalt eenvoudig met pincode of handtekening. De maandelijkse rekening kan door de kaarthouder of het bedrijf worden betaald. De eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij het bedrijf.

Creditcard maatschappijen

zakelijke creditcardszakelijke creditcards

Visa en MasterCard zijn de grootse creditcard merken in de wereld en met deze creditcards kan je wereldwijd bij 29 miljoen adressen betalen en bij 1 miljoen geldautomaten contant geld opnemen. Bij de meeste webwinkels kan je ook terecht met een Visa of MasterCard.

zakelijke creditcards

American Express is het andere grote creditcard merk in de wereld en heeft ook een goede dekking wereldwijd. American Express is vooral populair in de Verenigde Staten en Engeland.

Veiligheid:

betalen met een creditcard is veilig. Visa, MasterCard en American Express investeren grote bedragen in het beveiligen van hun betaalsysteem en leggen strenge eisen op aan partijen die creditcards onder deze merken uitgeven en betalingen accepteren. Een kaarthouder loopt vrijwel geen risico omdat dit gedekt is door het bedrijf dat de creditcard uitgeeft. 

Online betalen:

met een creditcard kan je ook heel goed terecht online. Het grote voordeel van een creditcard betaling is dat je de transactie terug kan draaien (charge-back). Als je een transactie niet hebt goedgekeurd of het product wordt niet geleverd dan vraag je de uitgever van je creditcard de betaling terug te draaien. De verkopende partij moet dan eerst bewijzen dat deze rechtmatig heeft gehandeld en bijvoorbeeld het bestelde product ook afgeleverd. Bij andere online betaalmethode zoals iDEAL is die bescherming er niet.

Authorisatie:

alle creditcards in Nederland zijn voorzien van een chip. Bij een betaling wordt de chip uitgelezen en moet de kaarthouder zich identificeren en de betaling authoriseren met een pincode. In de Verenigde Staten kan het voorkomen dat je nog met een handtekening moet betalen.

Aanvragen & beoordeling:

Als je een creditcard aanvraagt zal de uitgevende partij het bedrijf eerst identificeren en beoordelen op kredietwaardigheid door te kijken in verschillende registers. Meestal vragen ze ook naar recente jaarcijfers van het bedrijf zodat ze hun risico goed kunnen inschatten.  

Gespreid betalen:

Bij zakelijke creditcards is het niet mogelijk om gespreid te betalen.  

Aankoopverzekering:

De meeste zakelijke creditcards in Nederland zijn voorzien van een aankoopverzekering van 180 dagen. Dat betekent dat je bij verlies en/of diefstal je aankoopbedrag kan terug vragen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere betaalmiddelen en kaarten.

Uitgevers in Nederland:

– International Card Services, de grootste uitgever van Visa en MasterCard in de Benelux

– American Expresss

– Rabobank

– ING