creditcard-wijzer.nl

de website voor het vergelijken van alle creditcards

Prepaid MasterCard

Aanbieding€ 5 tegoed en eerste jaar gratis! Geen BKR toets
JaarbijdrageEerste jaar gratis en daarna € 17,50
LimietAfhankelijk van wat jezelf op de kaart stort
Aankoop verzekeringJa 180 dagen
Online inzageJa en met de ICS App

Opmerkingen

Nu eerste jaar gratis en € 5 tegoed op je kaart

3V prepaid Visa Card

AanbiedingGeen
Jaarbijdrage€ 10
LimietAfhankelijk van wat je op de kaart stort. Maximale € 150 per storting en € 2.500 per jaar
Aankoop verzekeringNee
Online inzageJa

Opmerkingen

Geen BKR toets nodig en volledige controle over je uitgaven.

Skrill Prepaid MasterCard

AanbiedingGeen
Jaarbijdrage€ 10
LimietAfhankelijk van wat je op de kaart stort.
Aankoop verzekeringNee
Online inzageJa

Opmerkingen

Geen BKR check en volledige controle over je uitgaven

DB Prepaid MasterCard

Aanbieding20% op eenmalige aanschafprijs
JaarbijdrageEenmalige aanschaf € 20 (normaal € 25) en € 2,50 per maand
Limiet€ 500 per opwaarderinge en € 2.500 per jaar
Aankoop verzekeringNee
Online inzageJa

Opmerkingen

Geen BKR toets en 20% korting op aanmalige aanschafkosten, nu slechts € 20

Prepaid creditcards

Hoe werkt een prepaid  creditcard?

Met een prepaid creditcard kan je ook wereldwijd betalen bij 29 miljoen (online) adressen en contact geld opnemen bij 1 miljoen betaalautomaten. Je betaalt eenvoudig met je pincode of handtekening. De prepaid kaart heeft geen limiet en je moet dus eerst geld storten op je kaart om deze te gebruiken. Bij een prepaid kaart betaal je naast een jaarbijdrage ook voor het storten op je kaart en overboekingen. Een prepaid kaart is makkelijker aan te vragen dan een gewone creditcard omdat er minder zware vereisten zijn. Voor een prepaid kaart is bijvoorbeeld geen BKR toetsing nodig voor kredietwaardigheid.

Creditcard maatschappijen

Visa en MasterCard zijn de grootse creditcard merken in de wereld en met deze creditcards kan je wereldwijd bij 29 miljoen adressen betalen en bij 1 miljoen geldautomaten contant geld opnemen. Bij de meeste webwinkels kan je ook terecht met een Visa of MasterCard.

Veiligheid:

betalen met een creditcard is veilig. Visa MasterCard en American Express investeren grote bedragen in het beveiligen van hun betaalsysteem en leggen strenge eisen op aan partijen die creditcards onder deze merken uitgeven en betalingen accepteren. Een kaarthouder loopt vrijwel geen risico omdat dit gedekt is dat het bedrijf dat de creditcard uitgeeft. 

Online betalen:

met een creditcard kan je ook heel goed terecht online. Het grote voordeel van een creditcard betaling is dat je de transactie terug kan draaien (charge-back). Als je een transactie niet hebt goedgekeurd of het product wordt niet geleverd dan vraag je de uitgever van je creditcard de betaling terug te draaien. De verkopende partij moet dan eerst bewijzen dat deze rechtmatig heeft gehandeled en bijvoorbeeld het bestelde product ook afgeleverd. Bij andere online betaalmethode zoals iDEAL is die bescherming er niet.

Authorisatie:

alle creditcards in Nederland zijn voorzien van een chip. Bij een betaling wordt de chip uitgelezen en moet de kaarthouder zich identificeren en de betaling authoriseren met een pincode. In de Verenigde Staten kan het voorkomen dat je nog met een handtekening moet betalen.

Aanvragen en beoordeling: 

Mocht je geen BKR toest willen of een slechte registratie hebben dan kan je het beste een prepaid kaart kiezen. Daar zijn de vereisten minder streng omdat je eerst geld op de kaart moet storten. De prepaid kaart kent geen limiet en is alleen te gebruiken met een tegoed.

Uitgevers in Nederland:

– 3V

– Moneybookers