creditcard-wijzer.nl

de website voor het vergelijken van alle creditcards

Bijenkorf Mastercard

Aanbieding
Jaarbijdrage€ 16,50
Limiet€ 2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekeringJa 180 dagen
Online inzageJa en App

Opmerkingen

Beste loyalty Card en ook nog goedkoop!

American Expres Flying Blue Silver Card

Aanbieding2.500 awardmiles cadeau en een KLM voucher ter waarde van € 50
Jaarbijdrage€ 75
Limiet€ 3.000
Aankoop verzekeringJa standaard 90 dagen
Online inzageJa

Opmerkingen

Met deze creditcard spaar je automatisch voor awardmiles waarmee je o.a. tickets kan kopen en je membership status kan verlengen

Hudson Bay Visa Card

AanbiedingNu eerste jaar gratis en daarna slechts € 20
JaarbijdrageEerste jaar gratis en daarna € 20
Limietvanaf € 1.500 en aan te passen
Aankoop verzekering180 dagen
Online inzageJa

Opmerkingen

Met gratis spaarprogramma. Verdien voor elke € 5 aan uitgaven automatisch 1 Hudson Bay reward punt

ASN creditcard

Aanbiedingeerste jaar met 50% korting en automatisch bijdragen aan duurzaamheidsprojecten van ASN Bank
Jaarbijdrage€ 20 (eerste jaar € 10)
Limietstandaard € 2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekering180 dagen
Online inzageJa en App

Opmerkingen

Ondersteun eenvoudig de duurzaamheid thema's van ASN Bank mensenrechten, klimaat en biodiversiviteit

Gamma Visa Card

AanbiedingEerste jaar gratis
Jaarbijdrage€ 15 en gratis bij besteding van meer dan € 500 per jaar
Limiet€ 2.500
Aankoop verzekeringJa standaard 180 dagen
Online inzageJa

Opmerkingen

€ 20 kortingvoucher van de gamma cadeau bij een nieuwe aanvraag

Loyalty creditcards

In dit overzicht tref je alle loyalty creditcards aan. Dat zijn kaarten met een speciale propositie. Met deze loyalty creditcards spaar je voor punten of draag je bij aan een goed doel of het milieu. Kies een van de loyalty creditcards die je kaart wat extra’s geven en maak hier je keuze!

Loyalty creditcardsLoyalty creditcards

Creditcard maatschappijen

Visa en MasterCard zijn de grootse creditcard merken in de wereld en met deze creditcards kan je wereldwijd bij 29 miljoen adressen betalen en bij 1 miljoen geldautomaten contant geld opnemen. Bij de meeste webwinkels kan je ook terecht met een Visa of MasterCard.

Loyalty creditcards

American Express is het andere grote creditcard merk in de wereld en heeft ook een goede dekking wereldwijd. American Express is vooral populair in de Verenigde Staten en Engeland.

Veiligheid:

Betalen met een creditcard is veilig. Visa MasterCard en American Express investeren grote bedragen in het beveiligen van hun betaalsysteem en leggen strenge eisen op aan partijen die creditcards onder deze merken uitgeven en betalingen accepteren. Een kaarthouder loopt vrijwel geen risico omdat dit gedekt is door het bedrijf dat de creditcard uitgeeft.

Online betalen:

met een creditcard kan je ook heel goed terecht online. Het grote voordeel van een creditcard betaling is dat je de transactie terug kan draaien (charge-back). Als je een transactie niet hebt goedgekeurd of het product wordt niet geleverd dan vraag je de uitgever van je creditcard de betaling terug te draaien. De verkopende partij moet dan eerst bewijzen dat deze rechtmatig heeft gehandeled en bijvoorbeeld het bestelde product ook heeft afgeleverd. Bij andere online betaalmethode zoals iDEAL is die bescherming er niet.

Authorisatie:

alle creditcards in Nederland zijn voorzien van een chip. Bij een betaling wordt de chip uitgelezen en moet de kaarthouder zich identificeren en de betaling authoriseren met een pincode. In de Verenigde Staten kan het voorkomen dat je nog met een handtekening moet betalen.

Aanvragen & beoordeling:

Als je een creditcard aanvraagt zal de uitgevende partij je eerst identificeren en beoordelen op kredietwaardigheid middels een BKR toets. Dit is deels ingegeven door regelgeving van De Nederlandse Bank en de AFM en deels vanuit risicobeheersing. Een creditcard geeft je namelijk direct de mogelijkheid om de limiet op de kaart uit te geven wat je later terug moet betalen aan de uitgever van de kaart.

Mocht je geen BKR toets willen of een slechte registratie hebben dan kan je het beste een prepaid kaart kiezen. Daar zijn de vereisten minder streng omdat je eerst geld op de kaart moet storten. De prepaid kaart kent geen limiet en is alleen te gebruiken met een tegoed.

Gespreid betalen:

De meeste credtcard geven je de mogelijkheid om gespreid te betalen. Dat houdt in dat je na ontvangst van je rekening overzicht niet alles terug betaalt. Over het openstaande saldo betaal je dan rente. Die rente schommelt tussen de 12,50-15%. Dat lijkt hoog maar op een rekening courant van de bank is dat nagenoeg hetzelfde. Als je gespreid gaat betalen moet je een aparte overeenkomst sluiten met de uitgever van de kaart. Meestal heb je die al afgesloten bij de aanvraag. Het is altijd een keuze om gespreid te betalen. Als je maandelijks het volledige uitstaande saldo terugbetaalt, dat betaal je ook geen rente en profiteer je van een paar weken voorfinanciering.

Aankoopverzekering:

De meeste creditcards in Nederland zijn voorzien van een aankoopverzekering van 180 dagen. Dat betekent dat je bij verlies en/of diefstal je aankoopbedrag kan terug vragen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere betaalmiddelen en kaarten.

Uitgevers in Nederland:

– International Card Services, de grootste uitgever van Visa en MasterCard in de Benelux

– American Expresss

– Rabobank

– ING

– LaSer