creditcard-wijzer.nl

de website voor het vergelijken van alle creditcards

ANWB Visa Card

AanbiedingNu met een shop tegoed van € 30!
JaarbijdrageEerste jaar gratis en daarna € 14,50 (=goedkoopste creditcard in Nederland)
Limiet€ 2.500
Aankoop verzekeringJa van 180 dagen
Online inzageJa en een saldo App

Opmerkingen

Nu eerste jaar gratisen een tegoed van € 30! De ANWB Visa Card is bovendien uitgeroepen tot beste aankoop in 2012 door de consumentenbond

Bijenkorf Card

Aanbieding
Jaarbijdrage€ 16,50 bij gebruik buiten de Bijenkorf. Bij uitsluitend gebruik binnen de Bijenkorf is de Card gratis.
Limiet€ 2.500
Aankoop verzekeringJa standaard 180 dagen
Online inzageJa

Opmerkingen

De Bijenkorf Card heeft een spaarprogramma: voor alle uitgaven met je kaart ontvang je punten zowel binnen als buiten de Bijenkorf. Door te betalen met de Bijenkorf Card ontvang je 1,25%-2,5% korting op je aankopen. De punten zijn in de winkels en online eenvoudig in te wisselen voor alle producten en diensten van de Bijenkorf. Nu met € 25 shoptegoed!

SNS creditcard

AanbiedingGeen
Jaarbijdrage€ 15,75 (studenten € 11,25)
LimietTot maximaal € 5.000 en studenten € 800
Aankoop verzekeringJa standaard 180 dagen
Online inzageNee

Opmerkingen

Mastercard Classic

AanbiedingNu eerste jaar gratis en € 25 Cadeau!
Jaarbijdrage€ 20 (eerste jaar gratis)
Limietstandaard € 2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekering180 dagen
Online inzageJa en App

Opmerkingen

nu gratis sparen voor airmiles over je uitgaven buiten Europa

ASN Bank Card

Aanbiedingeerste jaar 50% korting
Jaarbijdrage€20 (eerste jaar €10)
Limiet€2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekering180 dagen
Online inzageJa

Opmerkingen

Ongeveer 0,5% van al je uitgaven wordt gedoneerd aan 4 goede doelen die je bij aanvraag kan kiezen.

ABN AMRO creditcard

AanbiedingDe Card is gratis bij een privé betaalpakket
Jaarbijdrage€ 20 en gratis in prive betaalpakket
Limietstandaard € 2.500 (aan te passen)
Aankoop verzekeringJa, standaard 180 dagen
Online inzageJa en saldo App

Opmerkingen

Goedkoopste creditcards

goedkoopste creditcard:

Dit zijn de goedkoopste creditcard van Nederland: de anwb creditcard, De Bijenkorf MasterCard, De MasterCard Classic, de Ohra Visa Card en de ASN Bank Visa Card. Kaarten worden opgenomen omdat ze doorlopend scherp geprijsd zijn of omdat er een speciale aanbieding van toepassing is. De creditcards hebben geen specifieke volgorde. Verder hebben we in het vergelijken gelet op de faciliteiten en dienstverlening op de kaart.

Creditcard maatschappijen:

anwb creditcardanwb creditcard

Visa en MasterCard zijn de grootse creditcard merken in de wereld en met deze creditcards kan je wereldwijd bij 29 miljoen adressen betalen en bij 1 miljoen geldautomaten contant geld opnemen. Bij de meeste webwinkels kan je ook terecht met een Visa of MasterCard.

anwb creditcard

American Express is het andere grote creditcard merk in de wereld en heeft ook een goede dekking wereldwijd. American Express is vooral populair in de Verenigde Staten en Engeland.

Veiligheid:

Betalen met een creditcard is veilig. Visa, MasterCard en American Express investeren grote bedragen in het beveiligen van hun betaalsysteem en leggen strenge eisen op aan partijen die creditcards onder deze merken uitgeven en betalingen accepteren. Een kaarthouder loopt vrijwel geen risico omdat dit gedekt door het bedrijf dat de creditcard uitgeeft.

Online betalen:

Met een creditcard waaronder de anwb creditcard kan je ook heel goed terecht online. Het grote voordeel van een creditcard betaling is dat je de transactie terug kan draaien (charge-back). Als je een transactie niet hebt goedgekeurd of het product wordt niet geleverd dan vraag je de uitgever van je creditcard de betaling terug te draaien. De verkopende partij moet dan eerst bewijzen dat deze rechtmatig heeft gehandeled en bijvoorbeeld het bestelde product ook heeft afgeleverd. Bij andere online betaalmethode zoals iDEAL is die bescherming er niet.

Authorisatie:

Alle creditcards in Nederland zijn voorzien van een chip. Dit is ook het geval bij de anwb creditcard. Bij een betaling wordt de chip uitgelezen en moet de kaarthouder zich identificeren en de betaling authoriseren met een pincode. In de Verenigde Staten kan het voorkomen dat je nog met een handtekening moet betalen.

Aanvragen & beoordeling:

Als je een creditcard aanvraagt zal de uitgevende partij je eerst identificeren en beoordelen op kredietwaardigheid middels een BKR toets. Bij de anwb creditcard is dit ICS. Dit is deels ingegeven door regelgeving van De Nederlandse Bank en de AFM en deels vanuit risicobeheersing. Een creditcard geeft je namelijk direct de mogelijkheid om de limiet op de kaart uit te geven wat je later terug moet betalen aan de uitgever van de kaart.

Mocht je geen BKR toets willen of een slechte registratie hebben dan kan je het beste een prepaid kaart kiezen. Daar zijn de vereisten minder streng omdat je eerst geld op de kaart moet storten. De prepaid kaart kent geen limiet en is alleen te gebruiken met een tegoed.

Gespreid betalen:

De meeste creditcards geven je de mogelijkheid om gespreid te betalen, zo ook de anwb creditcard. Dat houdt in dat je na ontvangst van je maandelijkse rekening overzicht niet alles terug betaalt. Over het openstaande saldo betaal je dan rente. Die rente schommelt tussen de 12,50-15%. Dat lijkt hoog maar op een rekening courant van de bank is dat nagenoeg hetzelfde. Als je gespreid gaat betalen, dan moet je een aparte overeenkomst sluiten met de uitgever van de kaart. Meestal heb je die al afgesloten bij de aanvraag. Het is altijd een keuze om gespreid te betalen. Als je maandelijks het volledige uitstaande saldo terugbetaalt, dat betaal je ook geen rente en profiteer je van een paar weken voorfinanciering.

Aankoopverzekering:

De meeste creditcards in Nederland zijn voorzien van een aankoopverzekering. Dat betekent dat je bij verlies en/of diefstal je aankoopbedrag kan terug vragen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere betaalmiddelen en kaarten.

Uitgevers in Nederland:

– International Card Services, de grootste uitgever van Visa en MasterCard in de Benelux

– American Expresss

– Rabobank

– ING

– LaSer