creditcard-wijzer.nl

de website voor het vergelijken van alle creditcards

Visa World Gold Card

AanbiedingEerste jaar slechts € 36,50 (normaal € 55)!
JaarbijdrageEerste jaar € 36,50 en daarna € 55
Limiet€ 5.000 en zelf aan te passen
Aankoop verzekeringJa van 365 dagen
Online inzageJa online en met de ICS app

Opmerkingen

Beste exclusieve creditcard tegen een scherpe prijs

Visa World Card Platinum

AanbiedingEerste jaar 50% korting en nu voor € 77 (daarna € 154 per jaar)
JaarbijdrageEerste jaar € 77 en daarna € 154
LimietStandaard € 5.000 en te verhogen naar eigen behoefte
Aankoop verzekeringJa standaard 365 dagen
Online inzageJa online en App

Opmerkingen

Dit is de meest exclusieve Visa Card van Nederland. De kaart geeft je naast exclusiviteit en een ruime bestedingslimiet van € 5.000 ook een uitgebreid verzekeringspakket.

MasterCard Black

Aanbieding
Jaarbijdrage€ 204
LimietStandaard € 5.000 en te verhogen naar eigen wens
Aankoop verzekeringJa standaard van 180 dagen
Online inzageJa online en met saldo App voor smartphone en tablet

Opmerkingen

Dit is de meest exclusieve MasterCard van Nederland. Geniet van het Elite World Assistance Centre dat dag en nacht klaar staat om je wensen te vervullen, toegang tot 600 airport lounges ter wereld en een uitgebreid en doorlopend reisverzekeringspakket.

American Express Platinum Card

Aanbieding20.000 membership rewards cadeau
Jaarbijdrage€ 700 (eerste jaar 50% korting)
LimietIn overleg met kaarthouder
Aankoop verzekeringJa en uitgebreide reis- en annuleringsverzekering
Online inzageJa online en met smartphone en tablet

Opmerkingen

Dit is de meest exclusieve creditcard van American Express, bijzonder door zijn persoonlijke concierge service die alles voor u regelt, de Platinum Card Travel Service en de uitgebreide reis- en annulerings verzekering.

Exclusieve creditcards

Dit is het overzicht van de meest exclusieve creditcards in Nederland. Wil je de meest uitgebreide faciliteiten, privileges en persoonlijke service? Kijk dan hier wat er allemaal beschikbaar is. Er is geen speciale volgorde van de kaarten.

Exclusieve creditcards

Creditcard maatschappijen

Visa en MasterCard zijn de grootse creditcard merken in de wereld en met deze creditcards kan je wereldwijd bij 29 miljoen adressen betalen en bij 1 miljoen geldautomaten contant geld opnemen. Bij de meeste webwinkels kan je ook terecht met een Visa of MasterCard.

Exclusieve creditcards

American Express is het andere grote creditcard merk in de wereld en heeft ook een goede dekking wereldwijd. American Express is vooral populair in de Verenigde Staten en Engeland.

Veiligheid:

betalen met een creditcard is veilig. Visa MasterCard en American Express investeren grote bedragen in het beveiligen van hun betaalsysteem en leggen strenge eisen op aan partijen die creditcards onder deze merken uitgeven en betalingen accepteren. Een kaarthouder loopt vrijwel geen risico omdat dit gedekt is dat het bedrijf dat de creditcard uitgeeft.

Online betalen:

met een creditcard kan je ook heel goed terecht online. Het grote voordeel van een creditcard betaling is dat je de transactie terug kan draaien (charge-back). Als je een transactie niet hebt goedgekeurd of het product wordt niet geleverd dan vraag je de uitgever van je creditcard de betaling terug te draaien. De verkopende partij moet dan eerst bewijzen dat deze rechtmatig heeft gehandeled en bijvoorbeeld het bestelde product ook afgeleverd. Bij andere online betaalmethode zoals iDEAL is die bescherming er niet.

Authorisatie:

alle creditcards in Nederland zijn voorzien van een chip. Bij een betaling wordt de chip uitgelezen en moet de kaarthouder zich identificeren en de betaling authoriseren met een pincode. In de Verenigde Staten kan het voorkomen dat je nog met een handtekening moet betalen.

Gespreid betalen:

De meeste credtcard geven je de mogelijkheid om gespreid te betalen. Dat houdt in dat je na ontvangst van je rekening overzicht niet alles terug betaalt. Over het openstaande saldo betaal je dan rente. Die rente schommelt tussen de 12,50-15%. Dat lijkt hoog maar op een rekening courant van de bank is dat nagenoeg hetzelfde. Als je gespreid gaat betalen moet je een aparte overeenkomst sluiten met de uitgever van de kaart. Meestal heb je die al afgesloten bij de aanvraag. Het is altijd een keuze om gespreid te betalen. Als je maandelijks het volledige uitstaande saldo terugbetaalt, dat betaal je ook geen rente en profiteer je van een paar weken voorfinanciering.

Aankoopverzekering:

De meeste creditcards in Nederland zijn voorzien van een aankoopverzekering van 180 dagen. Dat betekent dat je bij verlies en/of diefstal je aankoopbedrag kan terug vragen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere betaalmiddelen en kaarten.

Uitgevers in Nederland:

– International Card Services, de grootste uitgever van Visa en MasterCard in de Benelux

– American Expresss

– Rabobank

– ING

– LaSer